VALORANT: “BẠO LỰC BẰNG NGÔN NGỮ” VÀ BƯỚC ĐI CỦA RIOT

Vấn nạn “bạo lực bằng ngôn ngữ” luôn tồn tại trong trò chơi bao lâu nay và kế hoạch của Riot cùng Valorant để ngăn chặn vấn nạn này. 

Để đáp ứng nhu cầu giao tiếp nhanh trong trận đấu thì Voice chat là yêu cầu tất yếu của bất kỳ game bắn súng ở góc nhìn thứ nhất, Valorant của Riot cũng không ngoại lệ. Tuy nhiên, trong suốt thời gian qua các vấn đề được xem là nguồn cơn để gây ra hàng loạt các vụ quấy rồi và bạo lực đều xuất phát điểm từ lời nói. 

Vừa qua, trên trang chủ của Valorant, Riot đã động thái tiết lộ các hành động sắp tới của họ để ngăn chặn triệt để những vấn nạn này xảy ra trong tương lai. Cụ thể, Trong phiên bản 4.01, Valorant đã cập nhật “Danh sách các từ bị tắt tiếng”, điều này cho phép người chơi lọc ra các từ cụm từ họ không muốn thấy trong trò chơi. 

Trong tháng 1 vừa qua, đã hơn 400.000 lệnh cấm trò chuyện thoại tin nhắn được thống tại Riot. Ngoài ra, với hành vi “bạo lực ngôn ngữcứ lặp đi lặp lại nhiều lần thì đã 40.000 tài khoản bị ban trong cùng 1 thời điểm. Án phạt từ vài ngày cho đến 1 năm khi phạm lỗi quá nhiều lần cho các đối tượng sai phạm. Thế nhưng, theo khảo sát, tần suất những người hành vi “bạo lực ngôn ngữkhiến Riot phải kế hoạch triệt để hơn. 

Một “Hệ thống đánh giá giọng nói” mới ở Bắc Mỹ đang được Riot Games thử nghiệm. Bằng việc ghi lại tất cả các giao tiếp bằng giọng nói trong trò chơi có trong hệ thống. Như vậy, trong giai đoạn giữa năm sắp tới game thủ có thể trông chờ vào một bản cập nhật về hệ thống kiểm duyệt voice chat. 

Bài viết cũng chia sẻ chi tiết về các kế hoạch “kiểm duyệt văn bản trong thời gian thực”. Thay vì hành vi “bạo lực ngôn ngữ” được xử lý sau khi trò chơi kết thúc, Riot lại muốn thực hiện hình phạt ngay khi nó vừa diễn ra.

Nguồn: Motgame 

Share:

Thẻ

Streaming service and media production

esports-studio-vedc-livestream-broadcast

Tournament livestream services; Livestream on multiple social networking platforms; Content and Media production; 3D Virtual Space/Stage/Background technology, etc.

– Tournament Livestream: request and design stream overlays; writing livestream scripts; Livestream on one or more platforms (Facebook, Youtube, …).

– Content and Media production: writing PR articles (business introduction articles, product introduction articles, news articles – events, standard SEO keyword articles); producing videos – images for social media.

– Producing internal publications: internal magazines; internal journal; enterprise capacity profile; Catalog; brochures; leaflets; poster; internal Facebook publications (creating fanpage content by topic – campaign, creating content for products – services required – running ads, producing banners – images for the page according to content content and following requirements of customers, seeding articles to pull interaction, consulting structure – content – images to refresh the website, designing monthly advertising banners).

– Producing voice clips: recording advertisements for products and services of enterprises; read advertisements for promotions and grand openings; read greetings to the telephone exchange, record music waiting for business; record advertising and broadcast speakers at stores, supermarkets, fairs, and trade centers.

– Video production: business introduction film; viral media videos; event videos; interview video.

– Application of 3D Virtual Space technology: brainstorm internal ideas; design, purchase templates related to 3D technology, accompanying 3D effects, apply 3D Virtual Space to the program – send 3D Virtual Space source to customers.

VEDC technical team has rich capacity and experience. Ensure good image quality Stream, stable transmission. All products that produce layouts and broadcast clips will be exactly the ideas that customers require with modern equipment, serving well the requirements of Broadcast.

When renting a green screen studio and modern equipment, there is a service to design the context according to the customer’s request. In addition, human resources conduct livestreams and talkshows according to customer needs. VEDC also has the service of applying 3D Virtual Space technology with professional 3D effects, designing 3D backdrops on demand.

VEDC promises to bring the best experience of products and services to customers.